STUDIEDAG Grensoverschrijdend werken (LIVE)

Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Willem II Fabriek
Stad: 's-Hertogenbosch

De jaarlijkse studiedag Grensoverschrijdend werken is dit jaar op donderdag 27 juni. We komen weer LIVE bijeen, op een andere locatie dan voorheen. We bespreken op deze dag diverse actuele thema's rond werken over de grens. U kunt zelf 4 van de workshops kiezen om te volgen. Met ca. 15 deskundige sprekers, die allen in de praktijk werken.

  • Omschrijving Open or Close

    De jaarlijkse studiedag Grensoverschrijdend werken is dit jaar op donderdag 27 juni. We komen weer LIVE bijeen, op een andere locatie dan voorheen. We bespreken op deze dag diverse actuele thema's rond werken over de grens. U kunt zelf 4 van de workshops kiezen om te volgen. Met ca. 15 deskundige sprekers, die allen in de praktijk werken.

    In de diverse workshops gaan onze deskundige sprekers zowel vanuit theorie als praktijk diepgaand in op relevante onderwerpen, met de bedoeling dat u er in uw dagelijkse werk direct mee aan de slag kunt.

    Er is dit jaar een workshop Actualiteiten internationaal arbeidsrecht. Door de toenemende globalisering is het internationaal arbeidsrecht de afgelopen jaren een belangrijke rol gaan spelen. Werknemers werken steeds vaker permanent, tijdelijk of gedeeltelijk in het buitenland. Te denken valt onder meer aan internationale detacheringen of internationale business trips, ook de “workcation” in het buitenland wordt steeds populairder. Tijdens deze workshop gaan we in op het toepasselijke recht op de arbeidsovereenkomst in internationale gevallen, de bevoegde rechter in internationale situaties en daarnaast zullen we stilstaan bij de regelgeving met betrekking tot tijdelijke detacheringen.

    Ook nieuw dit jaar is de workshop over Thuiswerken. Bij veel ondernemingen spelen vragen: hoe thuiswerken te faciliteren, wat is goed beleid, hoe ga ik om met vergoedingen en verstrekkingen? En hoe zit het met de grensoverschrijdende aspecten? Want de grensoverschrijdende werknemer neemt in deze hele discussie een bijzondere plaats in. Biedt de nieuwe Telewerk-regeling uitkomst om een wisseling naar het sociale zekerheidsstelsel van het woonland te vermijden? Bij het maken van thuiswerkbeleid, krijgen werkgevers (soms onverwacht) te maken met lastige vraagstukken rondom grensoverschrijdend verkeer. Met name als een werknemer thuis gaat werken terwijl de werkgever in een ander land gevestigd is: dan kan zijn belasting- of premieplicht wijzigen. Daar hebben werkgevers vooraf niet altijd over nagedacht. Wij nemen u in deze interactieve online workshop mee in deze discussies, we bespreken met u de gevolgen van het thuiswerken door de werknemer die in een ander land woont dan zijn reguliere werkland, waarbij we in principe focussen op situaties binnen de EU.

    We hebben een specifieke workshop over de 30%-regeling: Belastingvoordelen voor werkgever en werknemers: de 30%-regeling uitgelegd. De 30%-regeling gaat over het vergoeden van kosten aan buitenlandse werknemers die naar Nederland komen. In deze workshop praten wij u graag bij over de wijzigingen van de 30%-regeling die op 1 januari 2024 in werking zijn getreden, en over de reeds aangekondigde wijzigingen die op een later tijdstip (1 januari 2025) in werking zullen treden. Bijzondere aandacht zal daarbij uitgaan naar de 30/20/10-regeling, de afschaffing van de partiële buitenlandse belastingplicht, de aftopping op de Balkenendenorm en de mogelijkheid tot herziening van beschikkingen. Uiteraard zullen we daarbij ook aandacht besteden aan het overgangsrecht dat hierbij geldt.

    Er is een workshop over Sociale zekerheid, over de praktische aspecten van sociale zekerheid die voor de werknemer en het gezin geregeld moeten worden bij uitzendingen, zowel binnen als buiten de EU. Grensoverschrijdend werken kan grote invloed hebben op de sociale zekerheidspositie van de betrokkene. In de sessie zullen Nick Tax van de SVB en Arnoud Driessen van Ernst & Young Belastingadviseurs LLP, mede aan de hand van praktijksituaties, bespreken wat deze gevolgen zijn met toepassing van de EU Verordening inzake sociale zekerheid, het Protocol bij de Handels- en Samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK en de sociale zekerheidsverdragen. Er zal tevens aandacht zijn voor bijzondere ontwikkelingen, waaronder die van “telewerkers” binnen de EU.

    Ook hebben we een workshop over het nieuwe Belastingverdrag Nederland-België. Tijdens deze workshop praten we u graag bij over dit gloednieuwe belastingverdrag, dat in juni 2023 is ondertekend. Duik met ons in de meest opvallende veranderingen die direct van invloed zijn op uw dagelijkse praktijk. Van de herzieningen in het artikel over vennootschapsleiding/bestuurders tot de aanpassingen in de aftrek ter voorkoming van dubbele belastingheffing. Leer over de beperkingen van de compensatieregeling bij aandelenoptierechten en ontdek wat het vervallen van het professoren-artikel voor u betekent. Onze bespreking, ondersteund door het gezamenlijke artikelsgewijs commentaar van België en Nederland, wordt verlevendigd met praktische voorbeelden uit de branche. Daarnaast werpen we een licht op de toelichting m.b.t. inrichtingen bij telewerken binnen de BeNe context. Tot slot nemen we de huidige stand van zaken door rondom de sociale zekerheidspositie van thuiswerkers en de langverwachte thuiswerkregeling voor grenswerkers.

    Dit jaar is er opnieuw een workshop Actualiteiten grensoverschrijdend werken, waarin we actualiteiten bij het grensoverschrijdend werken aan de orde stellen, zoals u bij dit jaarcongres gewend bent. Welke ontwikkelingen van het afgelopen jaar hebben de belangrijkste impact gehad op het grensoverschrijdend werken? Denk daarbij aan de de belastingheffing over opties, verwerken salarysplit in de loonaangifte, 30%-regeling, nieuw belastingverdrag Duitsland etc... Uiteraard kijken we ook vooruit naar de te verwachten ontwikkelingen, o.a. nieuwe belastingverdragen, regels voor thuiswerken en de bestaande onzekerheden (lopende jurisprudentie bijv. materiële werkgeversbegrip, kwalificerende buitenlandse belastingplicht, verdragsuitleg etc.), zodat u weer up-to-date bent. De onderwerpen worden zo nodig op het laatste moment bijgesteld, afhankelijk van de actuele ontwikkelingen.

    Ook dit jaar hebben we weer een praktische workshop Internationale mobiliteit in vogelvlucht, waar we ingaan op alle basisregels op het vlak van fiscaliteit en sociale zekerheid. We behandelen de belangrijkste aandachtspunten bij een steeds toenemende internationale mobiliteit van werknemers en zelfstandigen aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden. Net als hun werkgevers vragen zowel uitgaande als inkomende werknemers zich af in welk land ze belasting moeten betalen en onder welk socialezekerheidsstelsel ze verzekerd zijn. Belastingheffing en verzekerings- en premieplicht lopen van oudsher niet gelijk: het salaris van een grensoverschrijdende werknemer kan in het ene land belast zijn, terwijl in een ander land premies moeten worden inhouden/afdragen. Naast de hoofdregels van het internationale fiscale recht komen o.a. de valkuilen bij belastingverdragen, de “183 dagenbepaling” en het in- en uitlenen van personeel of zelfstandigen aan de orde. We bespreken de hoofdregels en uitzonderingen (detacheren) in de EU sociale zekerheidsverordening 883/2004. Actuele jurisprudentie wordt behandeld, net als a-typische arbeidsrelaties en het werken in twee of meer lid-staten.

    In de diverse workshops gaan de deskundige sprekers zowel vanuit theorie als praktijk diepgaand in op de onderwerpen, met de bedoeling dat u er in uw dagelijks werk direct mee aan de slag kunt.

    U kunt zelf vier workshops kiezen om op deze dag te volgen.

    Onze vele sprekers vanuit de Belastingdienst, EY, Grensinfopunten, Deloitte, SVB en HVG Law waarborgen dit jaar weer een inspirerende en kwalitatief hoogstaande dag.

    Tijdens deze workshop worden de actuele ontwikkelingen betreffende het grensoverschrijdend werken in beeld gebracht. De coronavirus-maatregelen die iedereen in de greep houdt gaan we op een rij zetten. Wat zijn de gevolgen van het thuiswerken, thuiszitten, (tijdelijke) werkloosheidsuitkeringen in grensoverschrijdende situaties? Daarnaast komen andere actualiteiten aan de orde (voor zover ze niet in andere workshops al uitgebreid aan de orde komen). Denk aan onderwerpen als de Brexit, het ‘voetbalmakelaarsbesluit’ en de kwalificerende buitenlandse belastingplicht, de meldingsplicht WagwEU, de vaste inrichting en de implementatie van de herziene detacheringsrichtlijn. 800x600 Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}
  • Sprekers Open or Close

    Mr. C.L.J.R. (Carlo) Douven is freelance docent internationaal belastingrecht, inkomsten- en loonbelasting, expats, pensioen internationaal, ontslaguitkeringen en financiële planning envoorzitter van de kennisgroep Internationaal Belastingrecht inkomstenbelasting niet-winst/loonbelasting/premieheffing bij de Belastingdienst.

    Mr. A. (Arnoud) Driessen is werkzaam als Senior Manager People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs LLP, gespecialiseerd in de internationale sociale zekerheid.

    K.W.K.M. (Kim) Erens LLM is Manager People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs LLP te Maastricht. Zij is onder meer specialist op het gebied van hybride werken.

    Mr J. (Jasper) Hoekstra is advocaat bij HVG LAW Labor & Employment Rotterdam. Hij houdt zich bezig met het adviseren en procederen op het gebied van het (inter)nationaal arbeidsrecht en het medezeggenschapsrecht.

    Mr. B.H.M. (Bart) Van den Hof is werkzaam bij de Belastingdienst, corporate dienst vaktechniek in Den Haag. Als coördinerend/specialistisch beleidsadviseur werkt hij op het gebied van de internationale inkomsten-, loonbelasting en premieheffing.

    Mr. R. (Ronald) Jansen is zelfstandig adviseur loonheffingen. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in de begeleiding van werkgevers op het vlak van de Nederlandse loonheffingen bij internationale tewerkstellingen.

    Mr. E.A.C. (Evelien) de Jong  is werkzaam bij het Kennis- en Expertisecentrum Buitenland van de Belastingdienst en als freelance docent. Zij heeft meer dan 18 jaar ervaring op het vlak van grensoverschrijdende arbeid, grensarbeid, sociale zekerheid en de internationale inkomsten-, loonbelasting en premieheffing.

    Mr. M. (Miriam) Michiels, Senior Manager People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs te Eindhoven. Zij is gespecialiseerd in de loonheffingen en de thuiswerkende werknemer, zowel vanuit nationaal als internationaal perspectief.

    Mr. S. (Sangeeta) Narain-Bhansingh, Senior consultant People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs te Eindhoven. Zij is gespecialiseerd in internationale sociale zekerheid en de 30% regeling. 

    Mr. V.C.H. (Valérie) Ramaekers is werkzaam als Senior Manager Global Employment bij Deloitte Belastingadviseurs.

    (Nick) Tax is juridisch medewerker bij het Bureau Belgische Zaken (BBZ) van de Sociale Verzekeringsbank te Breda. Hij geeft regelmatig voorlichting en advies over sociale wetgeving bij grensoverschrijding. Nick is tevens docent sociale verzekeringen, met als specialiteit volksverzekeringen en internationaal recht.

    Mr. J. (Jeannet) van Vleuten is advocaat bij HVG Labor & Employment Rotterdam. Zij houdt zich bezig met het adviseren en procederen op het gebied van het arbeidsrecht en het medezeggenschapsrecht.

    Mr. S. (Stijn) Wichers-Diender is Senior Manager People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs te Eindhoven.

  • Programma Open or Close

    09.30 uur  Ontvangst en indeling workshops

    10.00 uur  Workshops (1 t/m 7)

    11.20 uur  Pauze

    11.30 uur  Workshops (1 t/m 7)

    12.50 uur  Lunchpauze

    13.30 uur  Workshops (1 t/m 7) 

    14.50 uur  Pauze

    15.00 uur  Workshops (1 t/m 7)

    16.20 uur  Netwerkborrel, met gelegenheid praktijkvragen door te nemen met de sprekers

    17.15 uur  Einde

    Keynote speech speciale gastspreker Normal 0 21 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US;}
  • Voor wie? Open or Close

    Deze studiedag Grensoverschrijdend Werken 2024 is bedoeld voor adviseurs en andere professionals die regelmatig te maken hebben met mensen die voor korte of langere tijd werken buiten het land waarin ze normaal wonen. Daarbij kan het gaan om zowel expats, impats, grensarbeiders of business travellers. Die professionals zijn ondermeer:

    • HR-managers, personeel- en organisatieadviseurs
    • Fiscalisten, belastingadviseurs
    • Loon- en salarisadministrateurs
    • Hoofden en medewerkers arbeidsvoorwaarden
    • Advocaten
    • Compensation & Benefits-specialisten
    • Accountants
    • Medewerkers van uitzendorganisaties
    • Financieel adviseurs
    • Emigratiebegeleiders
    • en anderen die regelmatig professioneel te maken hebben met grensoverschrijdende werknemers
  • Algemene informatie Open or Close

    Datum
    Donderdag 27 juni 2024, 10.00 - 17.00 uur (ontvangst vanaf 09.30 uur).

    Locatie
    Willem II Fabriek
    Boschdijkstraat 100
    5211 VD 's-Hertogenbosch

    De Willem II Fabriek ligt op ca. 10 minuten lopen van station Den Bosch. Als u met de auto komt, kunt u direct bij het gebouw parkeren, op P1, P2 of P3 (u ontvangt van ons een uitrijkaart).

    Kosten
    De kosten van deze studiedag bedragen € 849,- (excl. btw) per persoon. U ontvangt hiervoor tevoren een factuur. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, uitgebreide lunch, borrel en parkeren. Tevens ontvangt u een syllabus.
    Er geldt een korting van 20% voor medewerkers van Nederlandse Universiteiten, Hogescholen en Academische Ziekenhuizen. Deze korting wordt automatisch verrekend op uw factuur.

    PE-punten:                
    RB: 5 punten Fiscaal.
    NOB: Leden van de NOB kunnen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat (5 uur/punten).
    NBA: Accountants aangesloten bij de NBA krijgen voor deze studiedag 5 PE-punten.
    NIRPA/RPP: 50 punten (scholing-kennis.)
    NOvA: Advocaten kunnen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat (5 uur/punten PO).
    NOAB: Op verzoek, geef dit svp aan bij uw aanmelding.

    PEs2021 25

    Verhinderd?
    Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u € 150,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.

  • Workshops Open or Close

    Iedere deelnemer kan aan vier workshops meedoen. Geef de vier workshops van uw keuze aan op het inschrijfformulier.

    Workshop 1. Internationale Mobiliteit in vogelvlucht
    Door Bart Van den Hof en Stijn Wichers-Diender
    Grensoverschrijdend werken binnen de Europese Unie is gebaseerd op de grondvrijheden van het Verdrag van de werking van de Europese Unie: het vrij verkeer van werknemers en de vrijheid van vestiging van ondernemers. Samen met hun werkgevers vragen zowel uitgaande als inkomende werknemers zich af in welk land ze belasting moeten betalen en onder welk socialezekerheidsstelsel ze verzekerd zijn. In deze workshop worden de algemene regels rondom de (inter-)nationale belastingheffing en verzekerings- en premieplicht van grensoverschrijdende werknemers behandeld. Deze belastingheffing en verzekerings- en premieplicht lopen van oudsher (inter-)nationaal niet gelijk. Het salaris van een grensoverschrijdende werknemer kan in het ene land belast zijn, terwijl de werkgever in het andere land premies moet inhouden en afdragen omdat de werknemer daar sociaal verzekerd is. Naast de hoofdregels van het internationale fiscale recht komen o.a. de valkuilen bij belastingverdragen, de zgn. “183 dagenbepaling” en het in- en uitlenen van personeel of zelfstandigen aan de orde. Op het gebied van de sociale zekerheid bespreken we de hoofdregels en uitzonderingen (detacheren) in de EU sociale zekerheidsverordening 883/2004. Actuele jurisprudentie wordt behandeld, net als de a-typische arbeidsrelaties en het werken in twee of meer lid-staten. We behandelen de belangrijkste aandachtspunten bij een steeds toenemende internationale mobiliteit van werknemers en zelfstandigen aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.


    Workshop 2. Internationale Sociale Zekerheid
    Door Arnoud Driessen en Nick Tax
    Grensoverschrijdend werken kan grote invloed hebben op de sociale zekerheidspositie van de betrokkene. In deze sessie zullen Nick Tax van de SVB en Arnoud Driessen van Ernst & Young Belastingadviseurs LLP, mede aan de hand van praktijksituaties, bespreken wat deze gevolgen zijn met toepassing van de EU Verordening inzake sociale zekerheid, het Protocol bij de Handels- en Samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK en de sociale zekerheidsverdragen. Er zal tevens aandacht zijn voor bijzondere ontwikkelingen, waaronder die van “telewerkers” binnen de EU.


    Workshop 3. Actualiteiten Grensoverschrijdend werken
    Door Carlo Douven
    In deze workshop worden de actualiteiten bij het grensoverschrijdend werken aan de orde gesteld, zoals u dat bij het jaarcongres gewend bent. Welke ontwikkelingen van het afgelopen jaar hebben de belangrijkste impact gehad op het grensoverschrijdend werken, denk daarbij aan de thuiswerkovereenkomst en vaste inrichting bij grenswerkers, de 30%-regeling, infractieprocedures internationale waardeoverdracht van pensioen, 10%-afkoopmogelijkheid van pensioen, belangrijke jurisprudentie en beleidswijzigingen etc.. Uiteraard kijken we ook vooruit naar de te verwachten ontwikkelingen, o.a. regels voor thuiswerken, verdragswijzigingen en de bestaande onzekerheden (lopende jurisprudentie bijv. materiële werkgeversbegrip, kwalificerende buitenlandse belastingplicht, verdragsuitleg etc.), zodat u weer up-to-date bent. De onderwerpen worden zo nodig op het laatste moment bijgesteld, afhankelijk van de actuele ontwikkelingen.


    Workshop 4. Belastingvoordelen voor werkgever en werknemers: de 30%-regeling uitgelegd
    Door Sangeeta Narain-Bhansingh en Ronald Jansen
    De 30%-regeling gaat over het vergoeden van kosten aan buitenlandse werknemers die naar Nederland komen. In deze workshop praten wij u graag bij over de wijzigingen van de 30%-regeling die op 1 januari 2024 in werking zijn getreden, en over de reeds aangekondigde wijzigingen die op een later tijdstip (1 januari 2025) in werking zullen treden. Bijzondere aandacht zal daarbij uitgaan naar de 30/20/10-regeling, de afschaffing van de partiële buitenlandse belastingplicht, de aftopping op de Balkenendenorm en de mogelijkheid tot herziening van beschikkingen. Uiteraard zullen we daarbij ook aandacht besteden aan het overgangsrecht dat hierbij geldt.


    Workshop 5: Thuiswerken
    Door Miriam Michiels en Kim Erens
    Thuiswerken is niet meer weg te denken. We zien massaal voordelen, zoals minder files en reistijd, en verminderde kosten van kantoorpanden. Aan de andere kant missen werknemers het contact met hun collega’s, werk en privé lopen door elkaar heen, en niet iedereen heeft thuis een goede werkplek. Bij veel ondernemingen spelen vragen; Zou het een goed idee zijn om het thuiswerken te faciliteren? Wat zou goed beleid zijn? Hoe ga ik om met vergoedingen en verstrekkingen? En hoe zit het met de grensoverschrijdende aspecten? Want de grensoverschrijdende werknemer neemt in deze hele discussie een bijzondere plaats in. Biedt de nieuwe Telewerk-regeling uitkomst om een wisseling naar het sociale zekerheidsstelsel van het woonlandte vermijden?
    Bij het maken van thuiswerkbeleid, krijgen werkgevers (soms onverwacht) met lastige vraagstukken rondom grensoverschrijdend verkeer te maken. Met name als een werknemer thuis gaat werken, terwijl de werkgever in een ander land gevestigd is: dan kan zijn belasting- of premieplicht wijzigen. Daar hebben werkgevers vooraf niet altijd over nagedacht.
    Wij nemen u in deze interactieve online workshop mee in deze discussies, waarbij de volgende onderwerpen aan de orde komen:

    • Beleidskeuzes: wie mag er thuis werken? Wat wilt u met uw thuiswerkbeleid bereiken? Hoeveel mag er thuisgewerkt worden? Op vrijwillige basis of niet? Met welke ideeën speelt eenieder?
    • Heeft de werkgever ook inzicht in het aantal thuiswerkdagen?
    • Wat zijn voor de buitenlandse werknemer de gevolgen van het thuiswerken, of anders werken, vanuit loon/inkomstenbelasting en sociale zekerheidsperspectief? Biedt de nieuwe Telewerk regeling uitkomst om een wisseling naar het woonland sociale zekerheidsstelsel te vermijden?
    • Wat is de impact op uw payroll administratie?
    • Wat als het thuiswerken een impact heeft op het netto inkomen van de werknemer of zijn sociale zekerheidsuitkeringen?
    • Hoe verhoudt een sociale zekerheidsswitch zich tot aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw en loondoorbetaling bij ziekte?
    • Welke vergoedingen zijn (belastingvrij) mogelijk? En wat is de fiscale impact voor overige vergoedingen en verstrekkingen, zoals reiskostenvergoedingen, auto’s en thuiswerkvergoedingen
    • Heeft dit ook gevolgen voor de werkkostenregeling?
    • High-level: Zijn er daarnaast ook gevolgen voor de winstbelasting? Of immigratie? Arbeidsrecht? Mag u buitenlandse werknemers, anders dan uw Nederlandse werknemers, beperken in het thuiswerken?

    Tijdens deze sessie bespreken we met u de gevolgen van het thuiswerken van de werknemer die in een ander land woont dan zijn reguliere werkland. We focussen in principe op situaties binnen de EU.


    Workshop 6: Wat brengt het nieuwe belastingverdrag tussen België en Nederland?
    Door Evelien de Jong en Valérie Ramaekers
    Tijdens deze workshop praten we u graag bij over het gloednieuwe belastingverdrag tussen België en Nederland , dat in juni 2023 is ondertekend. Duik met ons in de meest opvallende veranderingen die direct van invloed zijn op uw dagelijkse praktijk.
    Van de herzieningen in het artikel over vennootschapsleiding/bestuurders tot de aanpassingen in de aftrek ter voorkoming van dubbele belastingheffing; wij brengen de cruciale wijzigingen helder in kaart. Leer over de beperkingen van de compensatieregeling bij aandelenoptierechten en ontdek wat het vervallen van het professoren-artikel voor u betekent. Onze gedetailleerde bespreking, ondersteund door het gezamenlijke artikelsgewijs commentaar van België en Nederland, wordt verlevendigd met praktische voorbeelden uit de branche.
    Daarnaast werpen we een licht op de toelichting betreffende vaste inrichtingen bij telewerken binnen de BeNe context. Tot slot nemen we de huidige stand van zaken door met betrekking tot de sociale zekerheidspositie van thuiswerkers en de langverwachte thuiswerkregeling voor grenswerkers.
    Na deze workshop stapt u weer volledig geïnformeerd de BeNe context in, met een scherp inzicht in de recente veranderingen die van belang zijn voor uw vakgebied. Mis dit niet en schrijf u nu in om uw kennis te vergroten en uw professionele vaardigheden te versterken!


    Workshop 7: Actualiteiten internationaal arbeidsrecht
    Door Jeannet van Vleuten en Jasper Hoekstra
    Door de toenemende globalisering is het internationaal arbeidsrecht de afgelopen jaren een belangrijke rol gaan spelen. Werknemers werken steeds vaker permanent, tijdelijk of gedeeltelijk in het buitenland. Te denken valt onder meer aan internationale detacheringen of internationale business trips en ook de “workcation” in het buitenland wordt steeds populairder. Tijdens deze workshop gaan we in op het toepasselijke recht op de arbeidsovereenkomst in internationale gevallen, de bevoegde rechter in internationale situaties en daarnaast zullen we stilstaan bij de regelgeving met betrekking tot tijdelijke detacheringen.