Werken in Frankrijk

Tijd: 9.30 - 15.15 uur
Locatie: Kasteel Woerden
Stad: Woerden

Studiedag over de juridische aspecten van het werken met lokale werknemers, bij detachering of het opzetten van een vestiging in Frankrijk. Sociale verzekeringswetgeving, loonbelasting, arbeidsrecht en aanvullende arbeidsvoorwaarden voor lokale werknemers, de regels wat betreft detachering en de diverse opties voor een mogelijke lokale vestiging.

 • Omschrijving Open or Close

  Als een bedrijf zijn activiteiten naar Frankrijk uit wil breiden, komt daar heel wat bij kijken. Neemt men een lokale werknemer aan, dan dient er een salarisadministratie volgens Franse regelgeving te worden opgestart. Tijdens deze diepgaande studiedag gaan we hierop uitgebreid in. We maken u, aan de hand van een gemiddelde loonstrook, wegwijs in de Franse sociale verzekeringswetgeving, de loonbelasting, het arbeidsrecht en de aanvullende arbeidsvoorwaarden.

  Stuurt een organisatie Nederlandse werknemers naar Frankrijk, dan wordt men geconfronteerd met strenge administratieve regels inzake detachering. Ook dit komt tijdens deze dag aan de orde.

  En verder zetten we ook de verschillende opties op een rij als men in Frankrijk meteen een lokale vestiging zou willen openen.

  Een diepgaande studiedag over de diverse juridische aspecten van het werken met lokale werknemers, bij detachering of het opzetten van een vestiging in Frankrijk. Met (Nederlandstalige) sprekers, die allen veel praktijkervaring hebben met het werken in en met Frankrijk.

 • Sprekers Open or Close

  De docenten tijdens dit seminar zijn Mirjam Berg, Birgit Killens, Anke Stevens en Sven Fabré.

  Mirjam Berg

  Mirjam Berg is mede-oprichter van Amstel & Seine Avocats te Parijs. Zij is een Nederlandse die in Frankrijk heeft gestudeerd en daar al meer dan 30 jaar als advocate werkt. Net als de andere advocaten in haar kantoor in Parijs, werkt ze vaak in opdracht van buitenlandse klanten, waaronder veel Nederlandse ondernemingen.

  Mirjam-Berg-1.jpg

  Birgit Killens

  Birgit Killens is de manager van Interfisc België, in Kontich. Zij is gespecialiseerd in grensoverschrijdend advies en internationale salarisadministratie. Dagelijks begeleidt ze ondernemingen die hun markt over de eigen grens heen uitbreiden door een of meer werknemers in een ander land aan te werven en daarbij geconfronteerd worden met de lokale wetgeving en verschillen op het gebied van sociale zekerheid, fiscaliteit, arbeidsrecht, aanvullende arbeidsvoorwaarden en welzijn en gezondheid.

  Interfisc_Birgit_B-259-268x314.jpg

  Anke Stevens

  Anke Stevens is als specialist internationale payroll werkzaam bij Interfisc in Kontich, België. Zij is bijzonder goed op de hoogte van de wetgeving in de verschillende landen waarin zij actief is, waaronder Frankrijk. Zij is in praktijk nauw betrokken bij het opzetten van loonadministraties, het afdragen van belastingen en sociale verzekeringspremies en de zorg voor loonbetalingen aan lokale werknemers. Ook houdt zij zich regelmatig bezig met issues rondom ziekte, pensioen en employee benefits.

  anke 1.jpg

  Sven Fabré

  Sven Fabré is Payroll Consultant bij Interfisc België.

 • Programma Open or Close

  09.15 uur   Ontvangst

  09.30 uur   Algemene inleiding werken in Frankrijk

  10.00 uur   De Franse loonstrook

  •   Sociale zekerheid
  •   Fiscaliteit
  •   Aanvullende arbeidsvoorwaarden
  •   Opbouw loonstrook, bruto-netto en werkgeverslasten


  12.00 uur   Lunchpauze

  12.45 uur   Het Franse arbeidsrecht

  13.45 uur   Detacheren naar Frankrijk

  14.45 uur   Vestigingsvormen in Frankrijk

  15.30 uur   Afsluiting

  (in het programma worden nog enkele korte pauzes opgenomen)

 • Voor wie? Open or Close

  Deze studieochtend is specifiek geschikt voor:

  • HR-managers
  • Belastingadviseurs
  • Salarisadministrateurs
  • Advocaten
  • Accountants
  • En diverse andere professionals die te maken hebben met werken, starten of zakendoen in Frankrijk
 • Algemene informatie Open or Close

  Datum
  Dinsdag 28 juni 2022, 9.30 - 15.30 uur
  Ontvangst vanaf 9.15 uur.

  Kosten
  De kosten van deze cursus bedragen € 445,- (excl. btw).
  Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch. Tevens ontvangt u diverse praktische handouts.

  Locatie van deze studiedag
  Kasteel Woerden
  Kasteel 3
  3441 BZ Woerden

  Kasteel Woerden bevindt zich op op slechts enkele minuten lopen vanaf NS station Woerden.
  Als u met de auto komt, bent u er binnen vijf minuten vanaf de A12 afrit Woerden. Parkeren kan kosteloos op het eigen parkeerterrein achter het kasteel. U dient dan wel even om de slotgracht heen te lopen naar de ingang.

  PE-punten
  NIRPA: 75 punten (scholing-kennis)
  RB: 5 punten (Fiscaal, scholing vooraf geaccrediteerd)
  NOB: NOB-leden mogen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (5 punten).
  NOvA: Advocaten kunnen zelf boordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (5 punten PO).
  NBA: Accountants kunnen zelf boordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (5 uren).
  NOAB: Punten alleen op verzoek.

  PEs2021 25 

  Verhinderd?
  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u €100,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.