Belastingverdragen en Fiscaal verdragsbeleid

Tijd: 9.15 - 12.30 uur
Locatie: Kasteel Woerden
Stad: Woerden

Aangekondigd is dat in 2020 veel nieuwe verdragen worden gesloten. Per 1 januari 2021 zullen dan ook zeker diverse belangrijke verdragen in werking treden, zoals in ieder geval met Ierland en Algerije. Ook de Notitie fiscaal verdragsbeleid 2020 is verschenen. Die geeft een mooie kijk op de toekomst van de Nederlandse belastingverdragen. We bekijken deze ontwikkelingen eens grondig.

 • Omschrijving Open or Close

  Op 29 mei 2020 is de Notitie Fiscaal verdragsbeleid 2020 verschenen. Deze notitie geeft het beleid aan dat Nederland voert bij de onderhandelingen in nieuwe belastingverdragen. Onder meer is er belangrijk nieuws over het bestuurders- en commissarissenartikel, pensioenartikel etc.

  Daarnaast wordt verwacht dat veel verdragen per 1 januari 2021 in werking treden, zoals in ieder geval met Ierland en Algerije. De verdragsonderhandelingen met onder meer Ierland en Zwitserland zijn in 2019 al afgerond. Het verdrag met Liechtenstein in 2020.

  Verder verwachten we nog nieuwe verdragen met onder meer Spanje, Cyprus, Polen, Bulgarije, Kosovo, Iran, Columbia en Bangladesh.

  Dus er is veel te vertellen. We behandelen uitgebreid de Notitie Fiscaal verdragsbeleid 2020, met name de belangrijkste ontwikkelingen daarbij voor grensoverschrijdend werken.We bekijken de door Nederland nieuw gesloten belastingverdragen (Zwitserland, Ierland, Algerije en Liechtenstein, mogelijk dus meer). En we bekijken nauwgezet de belastingverdragen die op 1 januari 2021 in werking zullen treden. Daarbij behandelen we ook diverse vragen die hierbij in de praktijk spelen.

 • Sprekers Open or Close

  De docent tijdens dit seminar is de heer mr. C.L.J.R. Douven.

  Carlo Douven is voorzitter van de kennisgroep Internationaal Belastingrecht inkomstenbelasting niet-winst/loonbelasting bij de Belastingdienst en freelance docent internationaal belastingrecht, inkomsten- en loonbelasting, expats, pensioen internationaal, ontslaguitkeringen en financiële planning.

 • Programma Open or Close

  09.00 uur  Ontvangst

  09.15 uur  Notitie Fiscaal verdragsbeleid 2020

  • De belangrijkste ontwikkelingen waarmee men bij het grensoverschrijdend werken te maken kan hebben


  10.45 uur  Pauze

  11.00 uur  Nieuwe belastingverdragen en casusbehandeling

  • De nieuw gesloten belastingverdragen door Nederland gaan we onder de loep nemen. Daarbij komen zeker de verdragen met Zwitserland, Ierland, Liechtenstein en Algerije aan de orde. Mogelijk zijn er tegen die tijd meer nieuwe verdragen gesloten.
  • De belastingverdragen die op 1 januari 2021 in werking zullen treden zullen we nauwgezet gaan bekijken.
  • Casusbehandeling


  12.30 uur  Afsluiting en aansluitend lunch

 • Voor wie? Open or Close

  Onze seminars zijn gericht op professionals die regelmatig adviseren aan bedrijven met internationale werknemers of die adviseren aan personen die zelf grensoverschrijdende arbeid verrichten. Dat kunnen zowel expats, impats als grensarbeiders betreffen.

  Deze studieochtend is specifiek geschikt voor wat meer ervaren (belasting)adviseurs en medewerkers van internationale bedrijven.

 • Algemene informatie Open or Close

  Datum en tijd
  Dinsdag 3 november 2020, 9.15 - 12.30 uur (met aansluitend lunch)
  Ontvangst vanaf 9.00 uur.

  Kosten
  De kosten van deze cursus bedragen € 435,- (excl. btw).
  Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunch en parkeren. Tevens ontvangt u diverse praktische handouts.

  Locatie
  Kasteel Woerden
  Kasteel 3
  3441 BZ Woerden

  Kasteel Woerden bevindt zich op slechts vijf minuten met de auto vanaf de A12 afrit Woerden en op drie minuten lopen vanaf NS station Woerden. Parkeren is mogelijk op het eigen parkeerterrein achter Kasteel Woerden (kosteloos), bij parkeergarage Castellum of bij P+R Polanerbaan.

  PE-punten in aanvraag:
  NOB: Volgens de regels van de NOB kunnen leden zelf beoordelen of een cursus passend is. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (3 punten).
  Register Belastingadviseurs (RB): 3 punten Fiscaal
  NBA: Op verzoek kunnen wij ook NBA-punten verstrekken (3 punten). Geef dit s.v.p. aan bij uw aanmelding.
  NIRPA: Alleen op verzoek
  NOAB: Alleen op verzoek
  NOvA: Advocaten kunnen op grond van de Verordening Vakbekwaamheid zelf boordelen of deze cursus passend is. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (3 punten PO).


  Verhinderd?

  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u €100,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.