Brexit en Global Mobility

Tijd: 9.30 - 15.00 uur
Locatie: Kasteel Woerden, of online
Stad: Woerden

Tenzij nog iets heel bijzonders gebeurt, zal de Brexit op 1 januari 2021 definitief zijn. Dit heeft grote gevolgen voor het internationale bedrijfsleven dat contacten heeft met het Verenigd Koninkrijk en voor de werknemers die grensoverschrijdend werken. Wat zijn de gevolgen van de nieuwe situatie op 1 januari 2021? Waar moet u aan denken wat betreft het uitzenden van personeel tussen Nederland en het VK? We bespreken dit aan hand van de thema's: arbeidsrecht, verblijfsrecht, sociale zekerheid, belastingheffing en pensioen.

 • Omschrijving Open or Close

  Brexit zal definitief zijn op 1 januari 2021, tenzij er nog iets heel bijzonders gebeurt. Wat zijn de gevolgen van de nieuwe situatie op 1 januari 2021? Waar moet u aan denken? We bespreken dit dat aan hand van de thema's: arbeidsrecht, verblijfsrecht, sociale zekerheid, belastingheffing en pensioen.

  Waar moet een werkgever aan denken die zaken doet met het Verenigd Koninkrijk en personeel uit het Verenigd Koninkrijk laat komen, of personeel uitzendt naar het Verenigd Koninkrijk? De praktische gevolgen die in werking treden op 1 januari 2021 zullen worden besproken. Duidelijk is dat er uiterlijk 31 december 2020 iets moet gebeuren. Samen doorgaan in EU-verband zit er niet meer in, maar hoe gaat het wel worden? Moeten we het doen met het terugtrekkingsakkoord? Hoe moeten de werkgevers en de werknemers hierop reageren?

  Nu de Brexit zeker is op 31 december 2020, is het zinvol om op de mogelijke Brexit-varianten te anticiperen.

  Onderwerpen:

  • Algemene inleiding en stand van zaken Brexit
  • Verblijfsrecht
  • Arbeidsrecht
  • Sociale zekerheid
  • Belastingheffing en pensioen
  • Praktijkvragen
 • Sprekers Open or Close

  De docenten tijdens dit seminar zijn mevr. mr. S.C. Kuit en de heer mr. C.L.J.R. Douven.

  Carlo Douven is voorzitter van de kennisgroep Internationaal Belastingrecht inkomstenbelasting niet-winst/loonbelasting/premieheffing bij de Belastingdienst en freelance docent internationaal belastingrecht, inkomsten- en loonbelasting, expats, pensioen internationaal, ontslaguitkeringen en financiële planning.

  Sascha Kuit is sinds 2001 als advocaat werkzaam bij Dentons Boekel. Daarvoor werkte zij voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst en voor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn Advocaten. Sascha voert een algemene immigratierechtspraktijk met de nadruk op werkvergunningen.

 • Programma Open or Close

  09.15 uur   Ontvangst

  09.30 uur   Algemene inleiding / stand van zaken Brexit

  10.15 uur   Verblijfsrecht

  11.15 uur   Arbeidsrecht

  12.15 uur   Lunchpauze

  12.45 uur   Sociale zekerheid

  13.45 uur   Belastingheffing en pensioen

  14.45 uur   Vragenronde

  15.00 uur   Afsluiting

 • Voor wie? Open or Close

  Deze studiedag is bedoeld voor HR-medewerkers, payroll-professionals en salarisadministrateurs, belastingadviseurs, advocaten en medewerkers en adviseurs van bedrijven die regelmatig werknemers naar het Verenigd Koninkrijk uitzenden of die werknemers uit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland halen. Dus met name voor:

  •  Payroll-professionals
  •  Loon- en salarisadministrateurs
  •  HR- en P&O-medewerkers
  •  Belastingadviseurs
  •  Andere adviseurs met een internationaal werkveld
 • Algemene informatie Open or Close

  Datum
  Donderdag 10 december 2020, 09.30 - 15.00 uur (met ontvangst vanaf 9.15 u).

  Locatie van deze studiedag

  Kasteel Woerden
  Kasteel 3
  3441 BZ Woerden

  Kasteel Woerden bevindt zich op slechts vijf minuten met de auto vanaf de A12 afrit Woerden en op drie minuten lopen vanaf NS station Woerden. Parkeren is mogelijk op het eigen parkeerterrein van Kasteel Woerden (kosteloos), bij parkeergarage Castellum of bij P+R Polanerbaan.

  Online mogelijkheden i.v.m. corona
  Onze geplande bijeenkomsten kunnen doorgaan, maar de groepen zullen kleiner zijn dan gebruikelijk. We houden rekening met goede corona-protocollen. Als u dit seminar, wegens corona of andere redenen, liever online volgt, is dat mogelijk. De bijeenkomst wordt ook via Zoom aangeboden; voorafgaand ontvangt u dan een inlogcode en gebruikersinstructies. Het is niet noodzakelijk de applicatie vooraf te installeren. Bij deelname online wordt op de prijs € 50,- in mindering gebracht.
  Als u online wenst deel te nemen, geef dat s.v.p. op uw inschrijfformulier aan.
  Als u op een cursusdag griepverschijnselen vertoont of in contact bent geweest met besmette personen, mag u online deelnemen, maar niet ter plaatse.

  Kosten
  De kosten van deze studiedag bedragen € 475,- (excl. btw). Bij deelname online wordt hierop € 50,- in mindering gebracht.
  Dit bedrag is (als u ter plekke meedoet) inclusief koffie, thee, lunch en parkeren. Tevens ontvangt u een aantal handouts.

  PE-punten (geef gewenste punten s.v.p. aan op uw inschrijfformulier):

  RB: 5 punten fiscaal
  NOB: 5 punten (vaktechnisch). Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld.
  NBA: 5 punten
  NOvA: 5 punten (PO). Advocaten kunnen op grond van de Verordening Vakbekwaamheid zelf boordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld.
  NIRPA/RPP: punten op verzoek, geef dit dan svp aan op uw inschrijfformulier
  NOAB: punten alleen op verzoek

  Verhinderd?
  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u € 100,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.