STUDIEDAG Grensoverschrijdend werken (LIVE)

Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Congrescentrum 1931
Stad: 's-Hertogenbosch

De jaarlijkse studiedag Grensoverschrijdend werken is dit jaar op dinsdag 20 juni. Na een aantal keer online komen we nu weer LIVE bijeen. We bespreken op deze dag diverse actuele thema's rond werken over de grens. U kunt zelf 4 van de workshops kiezen om te volgen. Met 13 deskundige sprekers, die allen in de praktijk werken.

  • Omschrijving Open or Close

    De jaarlijkse studiedag Grensoverschrijdend Werken is dit jaar op dinsdag 20 juni. Nadat deze studiedag een aantal keer online heeft plaatsgevonden, ontmoeten we elkaar deze keer weer LIVE. We bespreken tijdens deze dag de belangrijkste thema's rond werken over de grens, met een nadruk op actuele ontwikkelingen.

    In de diverse workshops gaan onze deskundige sprekers zowel vanuit theorie als praktijk diepgaand in op relevante onderwerpen, met de bedoeling dat u er in uw dagelijkse werk direct mee aan de slag kunt.

    Er is dit jaar een workshop Buitenlandse tewerkstelling/detachering. De regels betreffende het detacheren van werknemers binnen de EU zijn de afgelopen jaren enkele keren gewijzigd en aangevuld. Tijdens deze workshop gaan we ondermeer uitgebreid in op de achtergrond van de Detacheringsrichtlijn, de verplichtingen voor organisaties ten aanzien van het toepasselijke arbeidsrecht en de bijbehorende sancties. En we bespreken de meldplicht op basis van de WagwEU die geldt voor buitenlandse dienstverrichters met werknemers in Nederland en de bijbehorende verplichtingen voor Nederlandse dienstontvangers.

    Ook nieuw dit jaar is de workshop over de Werkkostenregeling en de 30%-regeling. In deze workshop praten wij u graag bij over de wijzigingen van de 30%-regeling. Enkele wijzigingen hebben al effect in 2023. De 30%-regeling gaat over het vergoeden van kosten aan buitenlandse werknemers die naar Nederland komen. In dat geval speelt natuurlijk ook de Werkkostenregeling een grote rol. Wat mag u nog onbelast vergoeden naast de 30%-regeling? Welke bedragen worden geacht in de 30%-regeling te zijn opgenomen en kunnen dus niet meer separaat onbelast worden vergoed? En wist u ook dat diensten die u verricht voor een buitenlandse werknemer, zoals het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting, belast loon kunnen zijn? Wij praten u tevens bij over alle internationale aspecten van de Werkkostenregeling.

    We hebben een workshop over Sociale zekerheid, over de praktische aspecten van sociale zekerheid die voor de werknemer en het gezin geregeld moeten worden bij uitzendingen, zowel binnen als buiten de EU. Grensoverschrijdend werken kan grote invloed hebben op iemands sociale zekerheidspositie. Mede aan de hand van praktijksituaties, bespreken we wat deze gevolgen zijn met toepassing van de EU-Verordening inzake sociale zekerheid, het Protocol bij de Handels- en Samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK en de sociale zekerheidsverdragen. Ook met aandacht voor bijzondere ontwikkelingen, waaronder de te verwachten veranderingen voor “telewerkers” binnen de EU.

    Ook is er een workshop Grensarbeiders België. Dagelijks pendelen er bijna 40.000 grensgangers tussen België en Nederland. In deze workshop gaan we in op de gevolgen voor de grensganger die in België woont en in Nederland werkt. We bespreken de belasting- en sociale zekerheidspositie van de grensganger en de gevolgen voor de werkgever én de werknemer. Aan bod komen belastingheffing, verzekerings- en premieplicht, het recht op medische zorg, kinderbijslag en rechten op uitkeringen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we in op deze onderwerpen en geven we inzicht in de relevante actualiteiten België-Nederland. Met ook specifieke aandacht voor thuiswerkers.

    Er is ook een specifieke workshop over Grensarbeiders Duitsland. We behandelen daarin de situatie van de grensarbeider die in Duitsland woont en in Nederland werkt. Daarin leggen we verbinding tussen theorie en praktijk, tussen belastingheffing en de sociale zekerheid en maken we dit concreet met de gevolgen voor de werkgever én de werknemer. We bespreken de belastingheffing, verzekerings- en premieplicht, medische zorg, kinderbijslag en uitkeringen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we in op deze onderwerpen. Daarbij speciale aandacht voor gelijktijdig werken in twee landen, heffingskortingen, kwalificerende buitenlandse belastingplicht en actuele ontwikkelingen. Denk daarbij aan de transitiemaatregelen voor thuiswerkende grensarbeiders, het aangepaste protocol en de impact voor sociale zekerheidsuitkeringen en de belastingheffing voor overheidspersoneel.

    Dit jaar hebben we opnieuw een workshop Actualiteiten grensoverschrijdend werken, waarin de actualiteiten bij het grensoverschrijdend werken aan de orde worden gesteld, zoals u dat bij het jaarcongres gewend bent. Welke ontwikkelingen van het afgelopen jaar hebben de belangrijkste impact gehad op het grensoverschrijdend werken, denk daarbij aan de de belastingheffing over opties, verwerken salarysplit in de loonaangifte, 30%-regeling, nieuw belastingverdrag Duitsland etc.. Uiteraard kijken we ook vooruit naar de te verwachten ontwikkelingen, o.a. nieuwe belastingverdragen, regels voor thuiswerken en de bestaande onzekerheden (lopende jurisprudentie bijv. materiële werkgeversbegrip, kwalificerende buitenlandse belastingplicht, verdragsuitleg etc.), zodat u weer up-to-date bent. De onderwerpen worden zo nodig op het laatste moment bijgesteld, afhankelijk van de actuele ontwikkelingen.

    En we hebben ook dit jaar weer de praktische workshop Internationale mobiliteit in vogelvlucht, waar wordt ingaan op alle basisregels op het vlak van fiscaliteit en sociale zekerheid. Samen met hun werkgevers vragen zowel uitgaande als inkomende werknemers zich af in welk land ze belasting moeten betalen en onder welk socialezekerheidsstelsel ze verzekerd zijn. Belastingheffing en verzekerings- en premieplicht lopen van oudsher niet gelijk: het salaris van een grensoverschrijdende werknemer kan in het ene land belast zijn, terwijl in het andere land premies moeten worden inhouden/afdragen. Naast de hoofdregels van het internationale fiscale recht komen o.a. de valkuilen bij belastingverdragen, de zgn. “183 dagenbepaling” en het in- en uitlenen van personeel of zelfstandigen aan de orde. We bespreken de hoofdregels en uitzonderingen (detacheren) in de EU sociale zekerheidsverordening 883/2004. Actuele jurisprudentie wordt behandeld, net als a-typische arbeidsrelaties en het werken in twee of meer lid-staten.

    In de diverse workshops gaan de deskundige sprekers zowel vanuit theorie als praktijk diepgaand in op de onderwerpen, met de bedoeling dat u er in uw dagelijks werk direct mee aan de slag kunt.

    U kunt zelf vier workshops kiezen om op deze dag te volgen.

    Onze vele sprekers vanuit de Belastingdienst, EY, Grensinfopunten, Deloitte, SVB en HVG Law waarborgen dit jaar weer een inspirerende en kwalitatief hoogstaande dag.

    Tijdens deze workshop worden de actuele ontwikkelingen betreffende het grensoverschrijdend werken in beeld gebracht. De coronavirus-maatregelen die iedereen in de greep houdt gaan we op een rij zetten. Wat zijn de gevolgen van het thuiswerken, thuiszitten, (tijdelijke) werkloosheidsuitkeringen in grensoverschrijdende situaties? Daarnaast komen andere actualiteiten aan de orde (voor zover ze niet in andere workshops al uitgebreid aan de orde komen). Denk aan onderwerpen als de Brexit, het ‘voetbalmakelaarsbesluit’ en de kwalificerende buitenlandse belastingplicht, de meldingsplicht WagwEU, de vaste inrichting en de implementatie van de herziene detacheringsrichtlijn. 800x600 Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}
  • Sprekers Open or Close

    Mr. C.L.J.R. (Carlo) Douven is freelance docent internationaal belastingrecht, inkomsten- en loonbelasting, expats, pensioen internationaal, ontslaguitkeringen en financiële planning en voorzitter van de kennisgroep Internationaal Belastingrecht inkomstenbelasting niet-winst/loonbelasting/premieheffing bij de Belastingdienst.

    Mr. A. (Arnoud) Driessen is werkzaam als Senior Manager People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs LLP, gespecialiseerd in de internationale sociale zekerheid.

    K.W.K.M. (Kim) Erens LLM is Manager People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs LLP te Maastricht. Zij is ondermeer specialist op het gebied van hybride werken.

    Mr J. (Jasper) Hoekstra is advocaat bij HVG LAW Labor & Employment Rotterdam. Hij houdt zich bezig met het adviseren en procederen op het gebied van het (inter)nationaal arbeidsrecht en het medezeggenschapsrecht.

    Mr. B.H.M. (Bart) Van den Hof is werkzaam bij de Belastingdienst, corporate dienst vaktechniek in Den Haag. Als coördinerend/specialistisch beleidsadviseur werkt hij op het gebied van de internationale inkomsten-, loonbelasting en premieheffing.

    N.M.S.H (Nicole) Janssen is werkzaam bij Kennis- en Expertisecentrum Buitenland van de Belastingdienst. Haar taken zijn voorlichting, opleiden van medewerkers en ontwikkelen van leerstof voor de inkomensheffing, met focus op de internationale belastingheffing en sociale zekerheid voor de burger.

    Mr. E.A.C. (Evelien) de Jong is als Senior Manager Tax Specialties People Advisory Services verbonden aan het EY Grensarbeiderscentrum te Eindhoven. Zij is grensarbeidersspecialist België, Duitsland en Nederland.

    N.J. (Nicole) Last LLM werkt als Senior Manager People Advisory Services, EY Belastingadviseurs te Eindhoven.

    Mr. M. (Miriam) Michiels, Senior Manager People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs te Eindhoven. Zij is gespecialiseerd in de loonheffingen en de thuiswerkende werknemer, zowel vanuit nationaal als internationaal perspectief.

    Mr. S. (Sangeeta) Narain-Bhansingh, Senior consultant People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs te Eindhoven. Zij is gespecialiseerd in internationale sociale zekerheid en de 30% regeling. 

    M.L.H.A. (Pascalle) Pechholt MFP is coördinator van het Expat Centre Maastricht Region en GrensInfoPunt Maastricht. Zij is tevens hoofdredacteur van het vakblad Grensoverschrijdend Werken.

    Mr. V.C.H. (Valérie) Ramaekers is werkzaam als Senior Manager Global Employment bij Deloitte Belastingadviseurs.

    N. (Nick) Tax is juridisch medewerker bij het Bureau Belgische Zaken (BBZ) van de Sociale Verzekeringsbank te Breda. Hij geeft regelmatig voorlichting en advies over sociale wetgeving bij grensoverschrijding. Nick is tevens docent sociale verzekeringen, met als specialiteit volksverzekeringen en internationaal recht.

  • Programma Open or Close

    09.30 uur  Ontvangst en indeling workshops

    10.00 uur  Workshops (1 t/m 7)

    11.20 uur  Pauze

    11.30 uur  Workshops (1 t/m 7)

    12.50 uur  Lunchpauze

    13.30 uur  Workshops (1 t/m 7) 

    14.50 uur  Pauze

    15.00 uur  Workshops (1 t/m 7)

    16.20 uur  Netwerkborrel, met gelegenheid praktijkvragen door te nemen met de sprekers

    17.15 uur  Einde

    Keynote speech speciale gastspreker Normal 0 21 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US;}
  • Voor wie? Open or Close

    Deze studiedag Grensoverschrijdend Werken 2023 is bedoeld voor adviseurs en andere professionals die regelmatig te maken hebben met mensen die voor korte of langere tijd werken buiten het land waarin ze normaal wonen. Daarbij kan het gaan om zowel expats, impats, grensarbeiders of business travellers. Die professionals zijn ondermeer:

    • HR-managers, personeel- en organisatieadviseurs
    • Fiscalisten, belastingadviseurs
    • Loon- en salarisadministrateurs
    • Hoofden en medewerkers arbeidsvoorwaarden
    • Advocaten
    • Compensation & Benefits-specialisten
    • Accountants
    • Medewerkers van uitzendorganisaties
    • Financieel adviseurs
    • Emigratiebegeleiders
    • en anderen die regelmatig professioneel te maken hebben met grensoverschrijdende werknemers
  • Algemene informatie Open or Close

    Datum
    Dinsdag 20 juni 2023, 10.00 - 17.00 uur (ontvangst vanaf 09.30 uur).

    Locatie
    1931 Congrescentrum Brabanthallen
    Oude Engelenseweg 1
    's-Hertogenbosch

    Kosten
    De kosten van deze studiedag bedragen € 849,- (excl. btw) per persoon. U ontvangt hiervoor tevoren een factuur. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, uitgebreide lunch, borrel en parkeergeld. Tevens ontvangt u een syllabus.

    PE-punten:                
    RB: 5 punten Fiscaal (in aanvraag).
    NOB: Leden van de NOB kunnen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat (5 uur/punten).
    NBA: Accountants aangesloten bij de NBA krijgen voor deze studiedag 5 PE-punten.
    NIRPA/RPP: Ca. 60 punten (scholing-kennis) (in aanvraag).
    NOvA: Advocaten kunnen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat (5 uur/punten PO).
    NOAB: Op verzoek, geef dit svp aan bij uw aanmelding.

    PEs2021 25

    Verhinderd?
    Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u € 150,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.

  • Workshops Open or Close

    Iedere deelnemer kan aan vier workshops meedoen. Geef de vier workshops van uw keuze aan op het inschrijfformulier.

    Workshop 1. Internationale Mobiliteit in vogelvlucht
    Door Bart Van den Hof en Kim Erens
    Grensoverschrijdend werken binnen de Europese Unie is gebaseerd op de grondvrijheden van het Verdrag van de werking van de Europese Unie: het vrij verkeer van werknemers en de vrijheid van vestiging van ondernemers. Samen met hun werkgevers vragen zowel uitgaande als inkomende werknemers zich af in welk land ze belasting moeten betalen en onder welk socialezekerheidsstelsel ze verzekerd zijn. In deze workshop worden de algemene regels rondom de (inter-)nationale belastingheffing en verzekerings- en premieplicht van grensoverschrijdende werknemers behandeld. Deze belastingheffing en verzekerings- en premieplicht lopen van oudsher (inter-)nationaal niet gelijk. Het salaris van een grensoverschrijdende werknemer kan in het ene land belast zijn, terwijl de werkgever in het andere land premies moet inhouden en afdragen omdat de werknemer daar sociaal verzekerd is. Naast de hoofdregels van het internationale fiscale recht komen o.a. de valkuilen bij belastingverdragen, de zgn. “183 dagenbepaling” en het in- en uitlenen van personeel of zelfstandigen aan de orde. Op het gebied van de sociale zekerheid bespreken we de hoofdregels en uitzonderingen (detacheren) in de EU sociale zekerheidsverordening 883/2004. Actuele jurisprudentie wordt behandeld, net als de a-typische arbeidsrelaties en het werken in twee of meer lid-staten. We behandelen de belangrijkste aandachtspunten bij een steeds toenemende internationale mobiliteit van werknemers en zelfstandigen aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.


    Workshop 2. Internationale Sociale Zekerheid
    Door Arnoud Driessen en Nick Tax
    Grensoverschrijdend werken kan grote invloed hebben op de sociale zekerheidspositie van de betrokkene. In de sessie zullen Nick Tax van de SVB en Arnoud Driessen van Ernst & Young Belastingadviseurs LLP, mede aan de hand van praktijksituaties, bespreken wat deze gevolgen zijn met toepassing van de EU Verordening inzake sociale zekerheid, het Protocol bij de Handels- en Samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK en de sociale zekerheidsverdragen. Er zal tevens aandacht zijn voor bijzondere ontwikkelingen, waaronder de te verwachten veranderingen voor “telewerkers” binnen de EU.


    Workshop 3. Actualiteiten Grensoverschrijdend werken
    Door Carlo Douven
    In deze workshop worden de actualiteiten bij het grensoverschrijdend werken aan de orde gesteld, zoals u dat bij het jaarcongres gewend bent. Welke ontwikkelingen van het afgelopen jaar hebben de belangrijkste impact gehad op het grensoverschrijdend werken, denk daarbij aan de de belastingheffing over opties, verwerken salarysplit in de loonaangifte, 30%-regeling, nieuw belastingverdrag Duitsland etc.. Uiteraard kijken we ook vooruit naar de te verwachten ontwikkelingen, o.a. nieuwe belastingverdragen, regels voor thuiswerken en de bestaande onzekerheden (lopende jurisprudentie bijv. materiële werkgeversbegrip, kwalificerende buitenlandse belastingplicht, verdragsuitleg etc.), zodat u weer up-to-date bent. De onderwerpen worden zo nodig op het laatste moment bijgesteld, afhankelijk van de actuele ontwikkelingen.


    Workshop 4. Buitenlandse tewerkstelling/detachering
    Door Nicole Last en Jasper Hoekstra
    COVID-19 heeft een enorme impact (gehad) op grensoverschrijdende mobiliteit en zakenreizen. Echter het lijkt erop dat de strikte travel bans achter de rug zijn en langzaam zien we weer een toename van het aantal zakenreizigers en werknemers dat voor hun werkgever op uitzending naar het buitenland gaat. Dat dit voor zowel werkgever als werknemer arbeidsrechtelijke aspecten en administratieve verplichtingen en risico’s met zich meebrengt, naast de vaak bekende risico’s rondom belasting en sociale zekerheidsverplichtingen, wordt vaak vergeten. De regels betreffende het detacheren van werknemers binnen de EU zijn de afgelopen jaren meermaals gewijzigd en aangevuld.
    Op grond van de Detacheringsrichtlijn dient voldaan te worden aan diverse vereisten. Zo maakt een werknemer aanspraak op minimum arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden indien hij tijdelijk in een ander EU-land werkzaamheden verricht in het kader van transnationale dienstverlening. Bovendien gelden diverse administratieve verplichtingen ten aanzien van die werknemers, waaronder een meldplicht. Aangezien deze vereisten per land van bestemming verschillen is het voor organisaties complex hieraan te voldoen - zelfs als het ‘slechts reizen binnen Europa’ betreft.
    Tijdens deze workshop gaan we in op de achtergrond van de Detacheringsrichtlijn, de verplichtingen voor organisaties ten aanzien van het toepasselijke arbeidsrecht, bijbehorende sancties en bespreken we de meldplicht op basis van de WagwEU die geldt voor buitenlandse dienstverrichters met werknemers in Nederland en de bijbehorende verplichtingen voor de Nederlandse dienstontvanger. Daarnaast maken we ook graag een uitstapje naar de praktijk in andere Europese lidstaten waar u als Nederlandse dienstverrichter geconfronteerd kan worden met lokale regelgeving rondom gedetacheerde werknemers.


    Workshop 5. De Werkkostenregeling en de 30%-regeling
    Door Miriam Michiels en Sangeeta Narain-Bhansingh
    In deze workshop praten wij u graag bij over de wijzigingen van de 30%-regeling, die op Prinsjesdag in september 2022 zijn aangekondigd, en op 1 januari 2024 in werking treden. Belangrijk om te weten is dat sommige onderdelen van deze wijzigingen al effect hebben in het jaar 2023. De 30%-regeling gaat over het vergoeden van kosten aan buitenlandse werknemers die naar Nederland komen. In dat geval speelt natuurlijk ook de Werkkostenregeling een grote rol. Wat mag u nog onbelast vergoeden naast de 30%-regeling? Welke bedragen worden geacht in de 30%-regeling te zijn opgenomen en kunnen dus niet meer separaat onbelast worden vergoed? En wist u ook dat diensten die u verricht voor deze buitenlandse werknemer, zoals het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting, belast loon kunnen zijn? Wij praten u tevens bij over alle internationale aspecten van de Werkkostenregeling.


    Workshop 6: Grensarbeiders Duitsland
    Door Nicole Janssen en Evelien de Jong
    In deze workshop gaan we in op de gevolgen voor de grensarbeider die in Duitsland woont en in Nederland werkt. Daarin leggen we verbinding tussen theorie en praktijk, tussen belastingheffing en de sociale zekerheid en maken we dit concreet met de gevolgen voor de werkgever én de werknemer. Aan bod komen belastingheffing, verzekerings- en premieplicht, het recht op medische zorg, kinderbijslag en rechten op uitkeringen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we in op deze onderwerpen. Daarbij speciale aandacht voor gelijktijdig werken in twee landen, heffingskortingen, kwalificerende buitenlandse belastingplicht en actuele ontwikkelingen. Denk daarbij aan de transitiemaatregelen voor thuiswerkende grensarbeiders, het aangepaste protocol en de impact voor sociale zekerheidsuitkeringen, en de belastingheffing voor overheidspersoneel.
    Wilt u weten wat de specifieke aandachtspunten zijn? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan de workshop "Grensarbeiders Duitsland'.


    Workshop 7: Grensarbeiders België
    Door Pascalle Pechholt en Valérie Ramaekers
    Dagelijks pendelen er bijna 40.000 grensgangers tussen België en Nederland. In deze workshop gaan we in op de gevolgen voor de grensganger die in België woont en in Nederland werkt. We informeren jullie over de belasting- en sociale zekerheidspositie van de grensganger en de gevolgen voor de werkgever én de werknemer. Aan bod komen belastingheffing, verzekerings- en premieplicht, het recht op medische zorg, kinderbijslag en rechten op uitkeringen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we in op deze onderwerpen en geven we jullie inzichten in de relevante actualiteiten in de België-Nederland context.
    De evolutie naar het thuiswerken is door de COVID-19 pandemie in een stroomversnelling gebracht. Veel werkgevers denken na over een thuiswerkbeleid en faciliteren regelingen voor telewerken voor hun lokale werknemers, maar ook voor hun grensarbeiders. In dit verband zijn niet alleen de sociale zekerheid en de fiscale implicaties van doorslaggevend belang, maar ook nieuw talent aantrekken/behouden ('war for talent’) en tegemoet komen aan de wensen van de werknemers. Thuiswerken in een grensgangers-context kan voor zowel voor de werknemer als de werkgever aandachtspunten hebben, die we tijdens deze workshop uitgebreid toelichten.
    Wilt u weten wat de specifieke aandachtspunten zijn? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze workshop 'Grensarbeiders België'.