Tijd: 9.30 - 16.30 uur
Locatie: Seats2Meet Station
Stad: 's-Hertogenbosch
Verdiepingscursus internationale sociale zekerheid. Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor degenen die al inzicht hebben in de werking van de aanwijsregels. Een echte verdiepingscursus dus waarbij de docenten voortborduren op aanwijzing van het toepasselijke socialezekerheidsstelsel in grensoverschrijdende situaties.
-
Omschrijving Open or Close
Tijdens de workshop Verdieping sociale zekerheid: "van vaststelling verzekeringsplicht tot betaling van premies" borduren we verder op aanwijzing van het toepasselijke socialezekerheidsstelsel in grensoverschrijdende situaties. We veronderstellen dat de werking van de aanwijsregels uit Verordening 883/2004 en verdragen bij eenieder bekend is. Voor degenen die zich hierbij niet comfortabel voelen, raden we deze workshop af. We verwijzen u dan graag naar onze basis workshop "aanwijsregels in de sociale zekerheid" die later plaats zal vinden. We behandelen met u de volgende vraagstukken:
1) Welk socialezekerheidsstelsel is van toepassing? Is het eventueel mogelijk om vrijwillige verzekeringen af te sluiten (indien van toepassing)?
2) Wie zorgt voor de afdracht/betaling van de sociale zekerheidspremies? En wat moet hiervoor geregeld worden (denk aan: registratie werkgever, payroll, fiscale kwalificatie sociale zekerheidsbijdragen, A1 verklaring)?
3) Hoe worden de sociale zekerheidsbijdragen berekend? Hoe zit het met het premiedeel van de heffingskorting?
4) Hoe zit het met de ziektekostenverzekering en de kinderbijslag?
5) Belangrijke/ recente jurisprudentie die relevant is voor uw praktijk
We beantwoorden deze vragen bij de volgende casus posities:- Op uitzending vanuit een EU-land naar Nederland
- Op uitzending vanuit Nederland naar een ander EU-land
- Op uitzending vanuit Nederland naar een ander EU-land en regelmatige zakenreizen naar andere EU landen/ Verdragslanden
- Op uitzending vanuit Nederland naar het VK
- Op uitzending vanuit Nederland naar China
- Op uitzending vanuit Nederland naar Taiwan
- Op uitzending vanuit Taiwan naar Nederland
- Wonen in een EU-land en werkzaam voor een Nederlandse werkgever
a) 100% in NL werken
b) 60% in NL werken en 40% in woonland werken
c) 60% in NL werken, 20% zakelijke reizen buiten NL, 20% thuiswerken - Wonen in NL en werkzaam voor een EU-werkgever
a) 100% in het werkgeversland werken
b) 60% in het werkgeversland werken en 40% in NL werken
c) 60% in het werkgeversland werken, 20% zakelijke reizen buiten werkgeversland, 20% thuiswerken - Wonen in een EU-land voor een EU-werkgever en regelmatig werken buiten de EU (tijdelijk danwel permanent)
- Wonen in een EU-land en in NL werken als zelfstandige
- Halverwege het jaar in het buitenland (EU) gaan werken als werknemer maar in NL blijven wonen (wisseling stelsel gedurende het jaar)
- Wonen in een EU-land en als ambtenaar werken voor de NL-overheid
- Wonen in Nederland en als ambtenaar werken voor een buitenlandse (EU) overheid
- Vakantiehuisje in Spanje - workation en blijven werken voor NL-werkgever
- Nabetaalde inkomsten
Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van uw praktijk vragen en het delen van ervaringen. Tijdens de sessie bespreken we de huidige wet- en regelgeving inclusief recente jurisprudentie en ontwikkelingen. Na het bijwonen van deze workshop bent u weer helemaal up to date. -
Sprekers Open or Close
De sprekers tijdens dit seminar zijn Evelien de Jong en Heike Xhonneux.
Evelien de Jong is werkzaam bij het Kennis- en Expertisecentrum Buitenland van de Belastingdienst en als freelance docent. Zij heeft meer dan 18 jaar ervaring op het vlak van grensoverschrijdende arbeid, grensarbeid, sociale zekerheid en de internationale inkomsten-, loonbelasting en premieheffing.
Heike Xhonneux is werkzaam als juridisch beleidsmedewerker bij de afdeling internationaal van de SVB en als freelance docent. Eerder was zij werkzaam onder meer als manager, coördinator en adviseur voor verschillende Grensinfopunten en als zelfstandig juriste. Zij beschikt inmiddels over 30 jaar ervaring binnen het gebied van internationale sociale zekerheid en internationaal werken.
-
Programma Open or Close
09.15 uur Ontvangst
09.30 uur Start programma
11.00 uur Pauze
11.15 uur Vervolg programma
13.00 uur Lunchpauze
13.30 uur Vervolg programma
15.00 uur Pauze
15.15 uur Vervolg programma
16.30 uur Afsluiting
Normal 0 21 false false false NL X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Aptos",sans-serif; mso-ascii-font-family:Aptos; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Aptos; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-font-kerning:1.0pt; mso-ligatures:standardcontextual; mso-fareast-language:EN-US;}Tijdens de workshop Verdieping sociale zekerheid: "van vaststelling verzekeringsplicht tot betaling van premies" borduren we verder op aanwijzing van het toepasselijke socialezekerheidsstelsel in grensoverschrijdende situaties. We veronderstellen dat de werking van de aanwijsregels uit Verordening 883/2004 en verdragen bij eenieder bekend is. Voor degenen die zich hierbij niet comfortabel voelen, raden we deze workshop af. We verwijzen u dan graag naar onze basis workshop "aanwijsregels in de sociale zekerheid" die later plaats zal vinden. We behandelen met u de volgende vraagstukken:
1) Welk socialezekerheidsstelsel is van toepassing? Is het eventueel mogelijk om vrijwillige verzekeringen af te sluiten (indien van toepassing)?
2) Wie zorgt voor de afdracht/betaling van de sociale zekerheidspremies? En wat moet hiervoor geregeld worden (denk aan: registratie werkgever, payroll, fiscale kwalificatie sociale zekerheidsbijdragen, A1 verklaring)?
3) Hoe worden de sociale zekerheidsbijdragen berekend? Hoe zit het met het premiedeel van de heffingskorting?
4) Hoe zit het met de ziektekostenverzekering en de kinderbijslag?
5) Belangrijke/ recente jurisprudentie die relevant is voor uw praktijk
We beantwoorden deze vragen bij de volgende casus posities:1. Op uitzending vanuit een EU-land naar Nederland
2. Op uitzending vanuit Nederland naar een ander EU-land
3. Op uitzending vanuit Nederland naar een ander EU-land en regelmatige zakenreizen naar andere EU landen/ Verdragslanden
4. Op uitzending vanuit Nederland naar het VK
5. Op uitzending vanuit Nederland naar China
6. Op uitzending vanuit Nederland naar Taiwan
7. Op uitzending vanuit Taiwan naar Nederland
8. Wonen in een EU-land en werkzaam voor een Nederlandse werkgever
a) 100% in NL werken
b) 60% in NL werken en 40% in woonland werken
c) 60% in NL werken, 20% zakelijke reizen buiten NL, 20% thuiswerken9. Wonen in NL en werkzaam voor een EU-werkgever
a) 100% in het werkgeversland werken
b) 60% in het werkgeversland werken en 40% in NL werken
c) 60% in het werkgeversland werken, 20% zakelijke reizen buiten werkgeversland, 20% thuiswerken10. Wonen in een EU-land voor een EU-werkgever en regelmatig werken buiten de EU (tijdelijk danwel permanent)
11. Wonen in een EU-land en in NL werken als zelfstandige
12. Halverwege het jaar in het buitenland (EU) gaan werken als werknemer maar in NL blijven wonen (wisseling stelsel gedurende het jaar)
13. Wonen in een EU-land en als ambtenaar werken voor de NL-overheid
14. Wonen in Nederland en als ambtenaar werken voor een buitenlandse (EU) overheid
15. Vakantiehuisje in Spanje - workation en blijven werken voor NL-werkgever
16. Nabetaalde inkomsten
Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van uw praktijk vragen en het delen van ervaringen. Tijdens de sessie bespreken we de huidige wet- en regelgeving inclusief recente jurisprudentie en ontwikkelingen. Na het bijwonen van deze workshop bent u weer helemaal up to date.
-
Voor wie? Open or Close
Onze seminars zijn gericht op professionals die regelmatig adviseren aan bedrijven met internationale werknemers, of die adviseren aan personen die zelf grensoverschrijdende arbeid verrichten. Dat kunnen zowel expats, impats als grensarbeiders betreffen.
Deze studieochtend is specifiek geschikt voor adviseurs aan en medewerkers van bedrijven die te maken hebben met grensoverschrijdende werknemers.
We veronderstellen dat de werking van de aanwijsregels uit Verordening 883/2004 en verdragen bij eenieder bekend is. Voor degenen die zich hierbij niet comfortabel voelen, raden we deze workshop af. We verwijzen u dan graag naar onze basis workshop "aanwijsregels in de sociale zekerheid" die later weer plaats zal vinden.
-
Algemene informatie Open or Close
Datum
Donderdag 28 november 2024, 09.30 - 16.30 uur (ontvangst vanaf 09.15 uur).Locatie
Seats2meet Centraal Station
Stationsplein 161 (stationshal)
5211 BP 's-HertogenboschNeem vanaf het Stationsplein de (rol)trap naar boven. Bovenaan in de stationshal vindt u direct aan uw linkerhand (tussen Hema en Ako) de ingang naar Seats2meet. Neem de lift naar de vierde verdieping.
Als u met de auto komt, is parkeergarage Paleiskwartier (achterzijde station) veelal het makkelijkst bereikbaar.Kosten
De kosten van dit seminar bedragen € 549,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch. Tevens ontvangt u praktische achtergronddocumenten (per mail).Opleidingspunten
NIRPA/RPP: ca. 90 punten in aanvraag
RB: 6 punten in aanvraag
NOAB: 6 punten (alleen op verzoek)
NOB: Leden van de NOB kunnen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat (6 uur/punten).
NOvA: Leden van de NOvA kunnen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat (6 punten PO)
NBA: Leden van de NBA kunnen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat (6 uur/punten).Verhinderd?
Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u € 150,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.